Vinski dnevnik

Bez obzira da li je za Vas vino najvažnija stvar na svetu ili možda najvažnija sporedna stvar, ovaj dnevnik će Vam biti od značajne pomoći …

Za sve kolege, vinske novinare, vinare, somelijere i ljubitelje vina uopšteno, napravili smo ovaj Vinski dnevnik kao malu, a značajnu podršku našim svakodnevnim degustacijama. Kao što i sami znate, opterećeni količinom informacija koje, hteli mi to ili ne, svakodnevno primamo, dešava se da ponekada nismo sigurni u to da li smo neko vino probali, iz koje je beše bilo berbe, koje su mu karakteristike i sl. Da nam se to više ne bi događalo, osmislili smo ovaj Vinski dnevnik koji je formalno podeljen u tri dela:

  1. Prvi deo – sadrži podatke o vlasniku dnevnika, kalendar za 2018. i 2019. godinu, značajne vinske datume, kao i prostor za dopunu istih. U ovom delu možete ubeležiti i planirane posete različitim vinskim dešavanjima, festivalima, salonima vina i sl. Takođe, za slučaj da ste početnik, u odvojenom tekstu naći ćete i kratak podsetnik o načinu na koji se degustira vino, kao i detalje na koje treba obratiti pažnju.
  2. Drugi deo – namenjen je beleškama o vinima koja ste probali i poželeli da sačuvate u sećanju. Ove beleške su jednostavno i pravilno sistematizovane te će kao takve biti od koristi kako profesionalcima tako i ljubiteljima vina bez previše iskustva.
  3. Treći deo – je deo koji prihvata činjenicu da nama, zaljubljenicima u nektar Bogova, vino jeste važno ali, nije i jedino. S toga, ovaj deo više liči na klasičan rokovnik, u koji ćete beležiti sve one stvari koje se možda i ne tiču vina direktno ili bar nisu deo jedne degustacijske zabeleške.

Vinski dnevnik ima za cilj da svakom pojedincu koji se na ovaj ili onaj način vinom bavi, olakša život te je stoga tako i dizajniran. B-6 format je veličina koja neće opterećivati sadržaj ženske  tašne ali ni muškog džepa. S druge strane je velik taman toliko da bude prijatan za vođenje ali i naknadno čitanje beleški. Spiralan povez omogućava lake „beleške s nogu“ što će se kao posebno bitno pokazati na sajmovima i ostalim vinskim manifestacijama na kojima smo u prilici da probamo više vina. U prvoj seriji, uradili smo tri različito dizajnirane korice, dok će serija u pripremi imati mogućnost personalizovanog dizajna. Ovo će posebno biti zanimljivo profesionalcima, vinarima koji žele da upotpune sadržaj svojih wine shop-ova, onima koji traže originalan poklon i sl. Otvoreni smo za sve sugestije i zahteve. Na kraju, ali ne i najmanje bitno, treba reći i da je Vinski dnevnik rađen dvojezično, na srpskom i engleskom.

Vinski dnevnik ima 180 strana, a cena pojedinačnog primerka je 500 din + troškovi dostave (moguće lično preuzimanje u Beogradu i Novom Sadu). Porudžbine primamo putem maila: zeneivino.ns@gmail.com

U zdravlje Vam beleške!