Tikveš potvrdio status najtrofejnije vinarije u regionu

Vrhunska i autentična vina „Tikveš“ osvojila su 25 medalja i priznanja na tri prestižna vinska takmičenja koja su se održala ovog proleća u Londonu i Briselu čime je vinarija Tikveš potvrdila status najnagrađivanije vinarije u Jugoistočnoj Evropi.

Na ovim takmičenjima Tikveš je osvojio 1 zlatnu, 9 srebrnih i 12 bronzanih medalja, dok su tri vina dobila specijalna priznanja za kvalitet. „Vranec Special Selection“ iz berbe 2015. osvojilo je zlatnu medalju na prestižnom međunarodnom takmičenju – International Wine Challenge (IWC), koji se ove godine održao 34. put u Londonu. Treba naglasiti da je ovo vino dobilo od žirija specijalni epitet – „Trofej među makedonskim crnim vinima“ što „Vranec Special Selection“ svrstava u izuzetno malu grupu od samo 1% svih prijavljenih na ovom takmičenju čime se potvrđuje da ispunjava najviše međunarodne standarde kvaliteta.

Na istom takmičenju, srebrnu medalju dobilo je i „Barovo,, (crveno) 2015. i „Grenache Blanc Special selection“ iz 2016. godine, dok je bronzanu medalju osvojilo pet drugih vrhunskih vina „Tikveš“.

Na jednom od najmasovnijih vinskih takmičenja – Decanter 2017. koje je takođe održano u Londonu i na kome je bilo prijavljeno čak 17.200 vina iz najpoznatijih vinskih regiona sveta, tri vina „Tikveš“ su nagrađena srebrnom medaljom. Reč je o vinima „Bela voda“ (belo) iz 2016. “ Cabernet Franc Special Selection“ 2016. i “ Chardonnay Special Selectio Oak Edition“ takođe iz 2016. godine. Na ovom takmičenju vina „Tikveš“ osvojila su sedam bronzanih medalja.

Vredan uspeh postignut je i na prestižnom takmičenju globalne vinske elite vina koja se održava svake godine u Briselu u Belgiji – Concurs Monddial de Bruxelles 2017. Četiri vina „Tikveš“ ovenčana su srebrnim medaljama „Aleksandrija Classic (roze) „, „Temjanika Special Selection“ iz berbe 2016. kao i crvena vina „Vranec Special Selection“ i „Barovo“ iz berbe 2015. godine. Zlato, srebro i bronza za vina „Domaine Lepovo“ Stručni žiri na međunarodnom vinskom takmičenju „Concurs Monddial de Bruxelles 2017.“ dodelio je zlatnu medalju za ekskluzivno vino „Domaine Lepovo Grand Cuvee“ iz berbe 2013. godine i time potvrdio visoki ugled. Istovremeno, na ovogodišnjem takmičenju „Decanter“ u Londonu, belo vino sorte šardone, koje je deo ekskluzivnog brenda „Domaine Lepovo“ berba iz 2016. nagrađeno je srebrnom medaljom. Ovo vino osvojilo je bronzanu medalju na drugom takmičenju održanom u Londonu – International Wine Challenge (IWC). Sa ovako visokim priznanjima brend „Domaine Lepovo“ pozicionira se među vina koja čine svetsku vinsku elitu i za koja se prema pravilu „rezervišu“ najviši trofeji na prestižnim vinskim takmičenjima.