SVEČANO NA KRAJU GODINE

U ponedeljak 10. decembra 2018., u sedištu Udruženja proizvođača grožđa i vina sa oznakom geografskog porekla Srem – Fruška gora, održana je svečana godišnja sednica.

[row]

[column size=’1/2′]

Na ovaj način domaćini su želeli da se prisutnima pohvale postignutim rezultatima kao i završenim Elaboratom o proizvodnji vina sa geografskim poreklom. Inače, ovo je najbrojnije udruženje u Srbiji te broji 34 vinarije. Obrativši se prisutnima, pretsednik Udruženja, Gordan Bašić je izrazio zadovoljstvo što u Srbiji konačno počinju da funkcionišu prava Udruženja te istakao da je ovo jedno od vodećih u tome.

„Elaborat koji je urađen za „Sremski rejon“ je sveobuhvatan, kompleksan, iscrpan, a na izradi su radili naši vrhunski stručnjaci u vinogradarstvu i vinarstvu. Ovo je put, ka nastavku „Novog elaborata“ koji će biti vezan za Frušku goru. S ovim Elaboratom, idemo rame uz rame sa vrhunskim svetskim vinima, po oznakama koje možemo staviti na svoje etikete.

[/column]

[column size=’1/2′][/column]

[/row]

Što se tiče kvaliteta, to smo oduvek imali, da ne budemo lažno skromni, što ukazuju brojna pisana svedočenja vezana za vina u našem „Sremskom rejonu“, a što ćemo Vam kroz elaborat pokazati“, rekao je Bašić.

Posebnu čast Udruženju, kako su istakli domaćini, ukalizali su im i čelnici iz Vlade Vojvodine kao i Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu,  kojima su se ujedno i odužili prigodnim poklonom i zahvalnicama za svu podršku koju su im pružili u dosadašnjem radu. Zahvalnice su uručene:

  1. Ivanu Đokoviću, pokrajinskom sekretaru za privredu i turizam
  2. dr Vuku V. Radojeviću, pokrajinskom sekretaru za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo
  3. dr Zoranu Miloševiću, pokrajinskom sekretaru za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost i
  4. dr Nedeljku Tici, dekanu Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu

Zahvaljući se još jednom svima prisutnima, uz prigodan koktel, domaćini su izrazili nadu da će ovaj dan ostati upamćen po dobru, te da će u Novoj godini biti ostvariti još bolji rezultati.