Otvoren konkurs za najlepšu pesmu o vinu

Po deveti put, raspisan je konkurs za najlepšu pesmu. Konkurs raspisuje vinarija Mačkov podrum u saradnji sa Srpskom čitaonicom u Irigu.

Srpska čitaonica u Irigu osnovana je 1842. godine i od tada do danas igra veliku ulogu u očuvanju kulture i tradicije našeg naroda, te predstavlja jednu od najstarijih čitaonica na ovim prostorima. Od pre devet godina, na inicijativu i u saradnji sa vinarijom Mačkov podrum, početkom svakog oktobra meseca raspisuje konkurs za najlepšu pesmu o vinu.

Svi koji žele, mogu se prijaviti i svoju pesmu poslati na ovaj konkurs najkasnije do poslednjeg dana oktobra 2018. Žiri u sastavu: Todor Bjelkić, književnik, predsenik žrija; Maja Plavšić, profesorka književnosti; Vera Novković, direktorka Srpske čitaonice, Zlatko Zrilić, Sremske novine i Đurđica Jojić, Mačkov podrum, će odabrati tri pesme koje će biti nagrađene.

Kao i svake godine, pobednici će biti proglašeni na samoj svečanosti kojom se obeležava Mačkov dan mladog portugizera, a koja će se ove godine održati u Vinskoj ulici u Irigu, u četvrtak 15. novembra 2017.

Detalje o uslovima konkursa možete preuzeti OVDE, a nije zgoreg ni pomenuti da je Mačkov podrum porodična vinarija iz Iriga, veoma posvećena negovanju i očuvanju tradicionalnih vrednosti, a u kojoj danas radi šesta generacija vinara.