Izabran novi predsednik UVŠ

Skupština Udruženja vinara Šumadije izabrala je danas, svog stalnog člana i jednog od osnivača, dipl. inž. arh. Veselina Despotovića, direktora Vinarije Despotika, za predsednika Udruženja.

Novi predsednik na ovom mestu nasleđuje dosadašnjeg predsednika Božidara Aleksandrovića i funkciju će obavljati u četvorogodišnjem mandatu. Na poziciju predsednika Veselin Despotović dolazi u veoma dinamičnom trenutku, kada Udruženje učestvuje u sprovođenju ranije dogovorenih projekata i pripremama za učešće u novim.

U obraćanju Skupštini, novi predsednik je ocenio da je više od časti, ali u isto vreme i obaveza i odgovornost biti na čelu Udruženja vinara Šumadije, koje je izraslo u nosioca razvoja i uspeha ne samo regionalne već i srpske vinske industrije. On je, zahvaljujući se dosadašnjem predsedniku Božidaru Aleksandroviću na uspešnom vođenju Udruženja, najavio da će nastaviti sve što je Udruženje sa Aleksandrovićem na čelu radilo poslednjih godina. Članovima Skupštine Despotović je poručio: “Želim da nastavimo našu misiju, da zajedno vratimo Šumadiju na vinske mape Evrope i sveta. Ovu promenu ne vidim kao prekretnicu već kao kontinuitet rada prethodnog rukovodstva, uz želju da zajedničkim zalaganjem unapredimo rad Udruženja“.