Zalazak sunca i koncert u vinogradu

U vinogradima pred vinskim hotelom „Stupnički Dvori“ održaće se u petak 10. juna 2022. po drugi put manifestacija „Zalazak u vinogradu“ u organizaciji Turističke zajednice Meridiana Slavonica i TZ Brodsko-posavske županije.

Na području TZ Meridiana Slavonica nalaze se  obronci Dilj gore u čijim brdima uspevaju vrhunska vina, a položaj je idealan za uzgoj vinove loze. Kroz stupnička brda prolazi vinski put koji turistima nudi mogućnost poseta mnogim lokalnim vinarima te je ovaj kraj zbog toga kao stvoren za posebne vinske događaje.

Manifestacija Zalazak u vinogradu traje od  16:00 – 21:00h. Na događaju će  se posetiocima predstaviti vinari opština  Brodski Stupnik, Oriovac i Nova Kapela  vinima nastalih od sorti koje se ovde uzgajaju – chardonnay, graševina,  cabernet sauvignon, cabernet franc  i merlot. Posetioci će na ulazu moći kupiti kupone kojima će plaćati degustaciju  vina na izlagačkim mestima vinara.

PROGRAM:
16:00 – 21:00 h – izlaganje vinara Meridiane Slavonice (Galić, Jakob, Grozdanović, Vučković i dr.)

16:00 – 16:45 h – Vinska radionica -„Vina našega kraja“, moderator prof. Marija Vukelić, WSET2. Na radionici će svi prisutni moći napraviti prvi korak u upoznavanju vinogorja kroz degustaciju 5 vina, 5 vinara učesnika manifestacije. Radionica je besplatna, ali je broj osoba ograničen. Prijave do četvrtka 9.6. u 12h na – info@tzms.com.hr.

17:30 h – zvanično otvaranje manifestacije: Mateja Pejanović, direktorica Turističke zajednice Meridiana Slavonica, pozdraviće goste i vinare koji predstavljaju svoja vina

18:00 h, Koncert – Tihomir Hojsak i Filip Novosel: duo koji kontrabasom i tamburom na jedinstven način promoviše hrvatsku muziku, tradiciju i kulturu. Obojica su školovani muzičari, kompozitori i umetnici. Filip slovi kao jedini svetski tamburaš s jazz diplomom i to njujorškom!

U 19h počinje foto nagradno takmičenje na kome mogu učestvovati svi posetioci ove manifestacije. Zadatak je svojim mobilnim telefonima  „uloviti“ najbolji kadar zalaska sunca u vinogradu, kojim se najlepše opisuje atmosfera (vinogradi, muzičari, čaša vina, osmesi uz zalazak sunca i sl.). Fotografije treba objaviti na događaju s oznakom  #sunsetinMeridianaSlavonica ili #zalazakMeridianaSlavonica.

U 21h stručna komisija će odabrati najlepšu fotografiju koja će biti tokom sledećih mesec dana naslovnica FB stranice Meridiana Slavonica ali i dobiti specijalnu nagradu organizatora.