Salon ženskih vina

Petak 26. jun 2020. – 16.00 do 22.00 h – Event centar Promenada, Beton hala, Beograd

Izvesno, broj žena u vinskom biznisu nije mali. Ipak, realnost je takva da mnoge od njih u javnosti često ostaju nedovoljno vidljive, a njihov doprinos neprepoznat. Razlozi za to nekada počivaju na prirodi posla, a nekada na drugim faktorima. Upravo zbog toga, odlučile smo da žene u vinskom biznisu učinimo vidljivijim i to tako što ćemo 26.06.2020. u event centru Promenada (Beton hala, Beograd) organizovati Salon ženskih vina te javnosti prezentovati makar neke od njih.

Deleći viziju o organizaciji događaja koji bi akcenat stavio na žene u svetu vina, ujedinile smo se i osnovale udruženje Nedelja ženskih vina kao pravno lice koje će biti nosilac celog posla:

  • dr Tatjana Mrkić, somelije
  • mr Mirjana Maksimović, predsednica udruženja Žene i Vino
  • Jasmina Stefanović, autorka emisije Lady of Wine
  • Dragana Todorović, menadžer, koautor emisije Lady of Wine

Kada je reč o vinogradarstvu i vinarstvu u Srbiji (a i u svetu), žene su manje vidljive široj javnosti, iako često igraju jednu od ključnih uloga u ovom poslu. Zbog toga je Salon ženskih vina posvećen svim ženama koje učestvuju u stvaranju nektara Bogova u bilo kojoj fazi njegovog životnog ciklusa: od stvaranja novih sorti vinove loze, sadnog materijala, nege u vinogradu, preko proizvodnje, marketinga, plasmana, vinskog turizma… sve ono što jedna boca vina prođe u procesu od ideje do stola konzumenta. Želja nam je da pažnju usmerimo na svaku od njih i pokažemo koliko su važne, svaka u svom segmentu vinskog biznisa.

Isto tako, nije zanemarljiva ni činjenica da žene postaju sve značajnija ciljna grupa kada je finalna potrošnja u pitanju. Istraživanja ukazuju na to da je sve više marketing kampanja usmereno upravo ka ženama, dok neke vinarije posebno vode računa o tzv. ženskom ukusu kada određuju stil svojih vina. Ovaj zanimljiv trend polako postaje sve značajniji i na srpskom tržištu što ćete i sami otkriti na Salonu ženskih vina, u petak 26.06.2020. Napominjemo da će Salon za posetioce biti otvoren od 16 do 22 časa, dok će profesionalnim posetiocima i novinarima biti omogućena mirnija degustacija u terminu od 14 do 16 časova. Cena ulaznice je 1.000 din, a uz kupljenu kartu posetioci će na poklon dobiti vinsku čašu.

Više o izlagačima:

Tamara Popov – Vinarija Kiš