Salon vina Kragujevac 2015.

U subotu 04. aprila ove godine, u organizaciji Vinskog viteškog reda Šumadije, biće održan prvi po redu Salon vina Kragujevac 2015. Salon vina će se održati u Sali Hotela Kragujevac u terminu od 12 do 20h. Cena ulaznice je 400 dinara.

U cilju ostvarivanja jednog od svojih osnovnih ciljeva, širenje vinske kulture, Vinski viteški red Šumadije smelo se uhvatio u koštac sa ozbiljnošću organizacije jednog ovakvog vinskog događaja. Prepoznajući svoj interes, a u želji da pruže podršku organizatoru svoje učešće na Salonu najavile su sledeće vinarije:

1. Vinarija Aleksandrović
2. Mali podrum Radovanović
3. Vinarija Zvonko Bogdan
4. Vinarija Temet
5. Podrum Janko
6. Šato Kamnik
7. Podrum manastira Tvrdoš
8. Vinarija Vukoje
9. Vinarija Kovačević
10. Mačkov podrum
11. Vinarija Braća Rajković
12. Vinarija Vila Vina
13. Vinarija Jeremić
14. 13. juli Plantaže
15. Vinarija Jović
16. Vinarija Kiš
17. Vinarija Tikveš
18. Vinarija Aleksić
19. Vinarija Despotika
20. Vinarska kuća Spasić
21. Vinarija Arsenijević
22. Vino Budimir
23. Vinarija Miletić
24. Vinarija Stevanović
25. Vinarija ART Vine
26. Vinarija Virtus

U pratećem delu programa, planirane su:
1. Predavanje: „Nova zakonska regulativa za vina u Srbiji i mere pomoći Ministarstva polјoprivrede za 2015. godinu“ koje će održati gospodin Darko Jakšić, rukovodilac odseka za vinogradarstvo i vinarstvo u Ministarstvu polјoprivrede Srbije,

2. Radionica sa degustacijom: „Trijumf – ishodišni srpski brend“ koju će voditi renomirani enolog gospodin Vlada Nikolić,

3. Panel diskusija: e-nofilij@ koju će voditi Perica Radović Merlo, autor vinskog bloga Zapisi jednog Merloa (www.merlo.rs) na kojoj će učestvovati Nenad Andrić urednik sajta vinovnik.rs, Dušan Jelić urednik portala Wines of Balkan i Wines of Serbia i Tomislav Ivanović, urednik sajta vinopedija.rs.

salon_vina_KG-1