PENUŠAVI ERDUTSKI DORUČAK U VINOGRADU

Penušavi doručak i ove godine stiže u Erdut!  

Održaće se u  subotu, 11.09.2021. u 10h, u lepom vinogradu porodice Siber, na adresi Cesta Svetog Martina, Erdut. Ovaj je doručak deo već renomiranog projekta Wine&Bike Tour Erdut koji se održava od 2014. godine.

Cilj penušavog erdutskog doručka je okupiti vinare i kupce na neobaveznom, ugodnom druženju uz mehuriće i slavonske specijalitete. Doručak će biti pravi slavonski – hedonistički, s domaćim specijalitetima, pripremiće ga i poslužiti učenici Regionalnog centra kompetentnosti Ugostiteljsko-turistička škola Osijek. Tim aktivnostima promovišu se ugostiteljska zanimanja, znanja i veštine učenika.

Penušava vina točiće se na početku događaja uz slavonski doručak, a u 13h na programu je „En primeur vrhunskih erdutskih vina“ uz vina i vinare Siber, Brzica, Antunović, Erdutski vinogradi, Royal Hill –  svaki će vinar ponuditi  premijeru jednog novog vina ili velikog vina po sopstvenom izboru.

Program Penušavog erdutskog doručka:

9h30  – dolazak gostiju

10h00 – penušci dobrodošlice

10h15 – otvaranje, pozdrav i uvodna priča o penušcima

10h30 –  doručak u vinogradu uz muziku

13h00  – erdutski »En primeur«

14h00  – završetak događaja

 

Cena Penušavog erdutskog doručka: 50kn

Adresa: Cesta Svetog Martina (koordinate 45°31’09.1″N 19°02’50.5″).

Obavezne rezervacije na:   https://bit.ly/PjenusaviDorucakErdut2021

Nakon Doručka, gosti mogu otići na ručak u obližnje restorane u Erdutu, Aljmašu, Dalju (uz vlastite rezervacije) ili nastaviti upoznavati vina u podrumima vinara  koji učestvuju na doručku i na Danu otvorenih podruma, do 18h.

Poziv na celu manifestaciju uputila je i direktorka TZ OBŽ, Ivana Jurić:  »Wine & Bike Tour Erdut« je manifestacija koja već osmu godinu privlači sve veći broj posetilaca u Erdutsko vinogorje, smešteno na međunarodnoj biciklističkoj ruti Dunav. Dionizijska je to svečanost kojom slavimo vino, umetnost, lepotu druženja, multikulturalnost i zadnje dane leta na obalama Dunava. Ovogodišnji Wine & Bike održava se od 10. do 11. septembra, a posetioce već tradicionalno očekuje bogat dramski i muzički program;  biciklističko – vinske trke, vođene vinske degustacije i dani otvorenih podruma Erdutskog vinogorja. Dodatna atrakcija je koncert Natalie Dizdar u vinariji Erdutski vinogradi.  Više na:   https://www.facebook.com/WineBikeTourErdut

Na Penušavi doručak ponesite svoje prostirke, jastučiće, neku dobru knjigu, obucite udobnu odeću i puno dobre voljeJ. Opustite se u jesenjim bojama prelepog vinograda Siber, upoznajte nova vina, družite se na otvorenom uz dobru muziku. Uz svoje objave na društvenim mrežama, molimo napišite #sparklingbreakfastErdut #pjenušavidoručakErdut i tagujte organizatiore Visit Baranja Srijem / Salon of Sparkling Wines.

Tekst: Marija Vukelić, Foto: Julio Frangen