NOVO VINSKO OCENJIVANJE U REGIONU

S ciljem da postane najuticajnije vinsko ocenjivanje u Centralnoj i Istočnoj Evropi, u Mađarskoj se ove godine po prvi put, održava Winelovers Wine Awards…
Nakon šest godina procesa selekcije vina i četiri godine izdanja publikacije „Winelovers 100 – 100 najboljih mađarskih vina“ u kome se na 140 strana prezentuju najbolja vina Mađarske, organizatori ocenjivanja, postali su referentna tačka i pouzdan izvor informacija za mađarsko tržište kako za vinarije, tako i za kupce i potrošače. Upravo iz tog razloga, Triti Media Ltd. koja poseduje složeni medijski vinski portfolio u Mađarskoj, odlučila se za korak dalje. Winelovers Wine Awards ima za cilj da postane najuticajnije takmičenje vina u Centralnoj i Istočnoj Evropi te bude među vodećim svetskim takmičenjima. Takmičenje se održava u Budimpešti, a organizatori nude fokusiranu prezentaciju vina zainteresovanim ciljnim grupama. Nagrađena vina mogu koristiti specijalno dizajnirane medalje, dok će se organizatori pobrinuti da informacija o nagrađenim vinima dospe do 4.000 međunarodnih vinskih autoriteta i donosioca odluka. Takmičenje prati nekoliko zanimljivih događaja: masterclasova, prezentacija, degustacija i Winelovers Expo. Vina će ocenjivati više od 50 renomiranih međunarodnih stručnjaka, a jedini predstavnik Srbije među njima, ove godine će biti Mirjana Maksimović, predsednica Udruženja Žene i Vino.

Medijsku podršku takmičenju daju i portali: www.vinoport.hu – vodeći portal za profesionalce, www.boraszportal.hu – najčitaniji vinski portal u Mađarskoj namenjen potrošačima tj. ljubiteljima vina, Winelovers.blog.hu i Furmint.hu.

Ukoliko želite da pošaljete vino na ovo ocenjivanje, kliknite OVDE.