Aleksandar Dunić – vitez mladog portugizera

Ove godine, Mačkov dan mladog portugizera se obeležava u petak, 22. novembra 2019.  u Vinskoj ulici u Irigu, od 17h.

Kao što ste već navikli, vinsku novu godinu i ove sezone obeležavamo ne samo po uzoru na one iz Francuske i Italije, nego i po običajima iz Srema, kada je u ovo doba godine počinjala sezona svatova i slava, a prvo vino koje se pilo je bio upravo mladi portugizer – svatovac.

Jedina manifestacija u Srbiji posvećana mladom vinu je Mačkov dan mladog portugizera koja  svojim bogatim programom, ove godine po 12. put, spaja muziku, igru, poeziju, običaje Srema i Fruške gore, šarm pudara – drevnih čuvara vinograda, dobru energiju i vino. Koncept događaja je već ustaljen i svima dobro poznat – besplatno se degustira mlado vino, uživa se u bogatom muzičkom programu, dodeljuju nagrade za najlepše pesme o vinu i proglašava novi vitez mladog portugizera koji će titulu nositi do sledeće godine na isti dan. Do sada, ovu laskavu titulu su nosili Aljoša Vučković, glumac, Žan-Danijel Ruh, švajcarski ambasador, Slobodan Trkulja, muzičar, Vanja Bulić, publicista, Zoran Kolundžija, izdavač, Jovan Maljoković, saksofonista… Ove godine, titulu preuzima Aleksandar Dunić, televizijski i pozirišni glumac.

Pored ovih sadržaja, a zahvaljujući podršci i razumevanju opštine Irig, događaj će biti upotpunjen koncertom grupe „Apsolutno romantično“, ali i izlagačima vrhunskih delikatesa koji nastaju na području ove opštine.

Ako imate dilemu, da li se narednog petka provozati do Iriga i uživati u čarima mladog vina, pogledajte program dešavanja i dilema će nestati. Vidimo se…