5. Salon penušavih vina na novoj adresi

5. Salon penušavih vina Zagreb objavio je novi datum i održaće se 22. aprila 2022., na novoj lokaciji, u restoranu Maksimir, u istoimenom zagrebačkom parku. Salon penušavih vina Zagreb dobiće od ove godine i atribut „boutique“ salona jer smanjuje broj izlagača na 20, pružajući im tako veću vidljivost i efikasnost promocije, te bolju komunikaciju s kupcima.

Salon penušavih vina Zagreb jedini je vinski festival u Hrvatskoj koji celogodišnjim događanjima, promocijama i edukacijama pridonosi edukaciji hrvatskih ljubitelja penušavih vina, te podiže vidljivost penušavim eno-gastro destinacijama. Ljubitelji i profesionalci mogu na salonu upoznati sve bogatiju penušavu ponudu vinske Hrvatske, ali i u vinogradima i podrumima naučiti puno o proizvodnji penušaca. Salon promoviše najpre hrvatska penušava vina, uz gostujuće izlagače iz Slovenije i neke hrvatske distributere;  upućuje publiku u sparivanje penušaca sa hranom u svakodnevnim situacijama (kroz autorski projekt »Sparkling Table«), a ne samo u posebnim prilikama.

Penušavi erdutski doručak u vinogradu

Medijski partneri Salona su portali Travel Advisor / Savjetnik za putovanjaFoto Foodie s pripadajućim, vrlo posećenim grupama i stranicama na društvenoj mreži Facebook (Savjetnik za putovanja, Savjetnik za hranu i vino, Champagne and Sparkling wines lovers, Abeceda finih zalogaja).

Miholjsko leto, penušci i Jadran