Žuti cvet – novi penušavac iz vinarije Aleksić

U ponedeljak, 20. maja 2019. prvi penušavi Žuti cvet je ugledao svetlo dana…

Filozofija proizvodnje kvalitetnih vina vinarije Aleksić datira od samog osnivanja, 2006. godine. Tri sestre, Dragana, Maja i Marija, potpomognute specifičnim umećem još jedne dame, tehnologa Jelene Živanović, svoj put ka uspehu gradile su dugo i strpljivo. Njihova vina osvajala su srca potrošača ali i ocenjivača, pa vina vinarije Aleksić osvajaju nagrade na svim bitnijim svetskim takmičenjima. Do pre par dana, portfolio vinarije činilo je 13 vinskih etiketa, podeljenih u četiri linije: BASIC, CLASSIC, LIMITED i PREMIUM. Od ove nedelje, na tržštu će se naći i četrnaesta etiketa, svrstana u LIMITED liniju, a koja nosi naziv Žuti cvet penušavo vino.

Penušavac Žuti cvet, opisan je kao vino koje ne čeka posebnu priliku da zaiskri u čaši, već svojom pojavom u svakom trenutku stvara čaroliju, koju će nepca onih koji ga probaju – pamtiti dugo. Sortni sastav čini 100% Tamjanika, a u pitanju je ekstra suvo vino koje se dobija tradicionalnom metodom sekundarne fermentacije u boci. Umereno je kompleksnog tela, finih voćnih kiselina u sjajnom balansu sa 14 grama neprevrelog šećera.

[row][column size=’2/3′]

Vino je još uvek mlado (berba 2016), a svoj dosadašnji vek provelo je 10 meseci na talogu i 6 meseci u boci nakon postupka degoržiranja. Elegantno, živo i harmonično osvojiće vas mirisom cveta zove, zelenih jabuka, limete i nežnim dodirom svežih kroasana. Sa umerenih 12 % alkohola može biti divan pratilac opuštajućih razgovora u toplim letnjim večerima, idealan kao aperitivno vino, a li i vino koje će lako ispratiti laganija letnja jela poput svežih obrok salata i bele ribe. Možete ga poslužiti i uz voće i laganije vanil deserte.

[/column]
[column size=’1/3′][/column][/row]

Sledeći put slave svog mirnog prethodnika, upotpunjen snagom tradicije i kulture regije iz koje dolazi, penušava verzija Žutog cveta sa preporučenom cenom od oko 1800 dinara na polici, može biti idealan pratilac svih vaših svečanih trenutaka. Isto tako, sigurni smo i da će ovo vino svaki trenutak učiniti posebnim.