Cristal penušavci zvanično i u Srbiji

Kompanija WineArt je postala ekskluzivni uvoznik i zastupnik francuske kompanije Louis Roederer, kuće šampanjca Cristal.

[row]
[column size=’3/4′]

Od svog osnivanja 1776. godine u Reimsu u Francuskoj, filozofija kuće Louis Roederer definisana je kroz umetnost pravljenja šampanjca iz vinograda koja se prostiru na 240 hektara u Grands i Premier Cru selima. Danas, u vlasništvu kuće Louis Roederer su impresivne vinarije Chateau Pichon Longueville Comtesse de Lalande iz Pauillac apelacije iz Bordoa, Chateau de Pez, najstarijeg bordoškog vinograda, Domaines Ott iz Provanse i Ramos Pinto u Portugalu. Prva količina vina pojaviće se početkom novembra u distributivnom portfoliju Winearta, ali i u ponudi vinskog bara i restorana Podrum WineArt na Novom Beogradu i Starom gradu i njihovih vinoteka.

Inače, kompanija Wine Art, čija je glavna delatnost uvoz i distribucija vina, osnovana je 2007. godine u Beogradu, sa sedištem u ulici Strahinjića Bana 25. Danas, u svom portfoliju ima preko 100 vinskih etiketa iz prestižnih francuskih vinarija poput Domaine Rollan de By, M. Chapoutier, Louis Latour, najpoznatijih italijanskih vinarija, Marchesi Mazzei, Altesino, Conte D’ Attimis- Maniago, Marsuret, Michele Chiarlo, Renato Ratti, vina iz Australije vinarije D’ Arenberg, kao i domaće vinarije Cilić iz Jagodine.

[/column]
[column size=’1/4′]

Cristal šampanjac je prvi put proizveden 1876. na molbu ruskog cara Aleksandra II, velikog ljubitelja Roederer šampanjaca, a u komercijalnoj prodaji se našao tek 1945 godine.

[/column][/row]

Uvek za korak ispred svih, Wine Art 2015. godine postaje i zvanični distributer Enomatica, najboljeg proizvođača uređaja za posluživanje vina na čašu. S’ obzirom na širok vinski asortiman i impresivnu ponudu vina na čašu, u samom srcu Beograda, 2009 godine, na uglu Višnjićeve i Jevremove ulice, niče prvi Podrum Wine Art vinski bar. Šest godina kasnije, Podrum Wine Art Novi, nalazi svoje mesto na Novom Beogradu, u Bulevaru Mihajla Pupina 16b, kao drugi vinski bar i restoran u kome, pored velikog izbora vina, možete uživati i u izuzetnom izboru hrane.