Novi Sad kao prestonica evropske mode

Sledeće nedelje, tačnije u periodu od 21. do 27. Aprila 2015. Novi Sad će, u okviru jedine licencirane Nedelje mode, ugostiti više od 50 poznatih svetskih i domaćih modnih dizajnera. U „Kongresnom centru“, Novosadskog sajma, tih dana ćemo videti šta će se nositi u sezoni jesen/zima 2015.

Serbia Fashion Week se održava dva puta godišnje, u aprilu i oktobru svake godine. Kao osnovni cilj, SFW želi da istakne svoj doprinos razvoju kulture i privrede u našoj zemlji, te da domaću modnu scenu poveže sa prepoznatljivim tržištima Evrope i sveta. Imajući u vidu odziv domaćih i pre svega inostranih gostiju i medija, koji čitavu sezonu unapred najavljuju svoj dolazak, reklo bi se da je ova manifestacija Novi Sad i Srbiju uspešno pozicionirala na mapi svetske mode.
Serbia Fashion WeekPosetioci Serbia Fashion Week-a imaće priliku da u narednom periodu budu učesnici pravog modnog spektakla. Glavni deo manifestacije biće održan u „Kongresnom centru, Novosadskog sajma“, gde ćemo uživati u kreacijama istaknutih inostranih i domaćih dizajnera, ali i istaknutih modnih stručnjaka, fotografa i šminkera. Neki od internacionalnih dizajnera koji će učestvovati su: Emerik Fransoa, oficijelni član Federacije visoke mode u Parizu; Ozlem Suer iz Turske, poznata po tome što je kreirala za Meg Rajan i Dženifer Lopez; Elena Antoniades, dizajnerka iz Londona koja oblači Anu Ivanović, Džoan Kolins, Serenu Vilijams, Tamaru Eklston, Džilijan Anderson, Mel B… Od najprepoznatljivijih imena domaće modne scene, svoje kolekcije će predstaviti i Marija Šabić, Zvonko Marković, Bata Spasojević, Mladen Milivojević Baron, Boško Jakovljević, Vasilije Kovačev, Danijela Božić, Marina Mićanović i drugi.

U okviru ovogodišnjeg aprilskog Serbia Fashion Week-a, pored revija domaćih i stranih dizajnera, na nacionalnoj nedelji mode će biti održani i brojni kulturni događaji i (besplatni) seminari, među kojima izdvajamo:
1. Sreda 22.04. u 11h – Digitalni trendovi, društvene mreže i njihovo korišćenje u modnoj industriji
2. Četvrtak 23.04. u 11h – Inglotov seminar o šminkanju
3. Subota 25.04. u 11h – Seminar o modnoj fotografiji
4. Nedelja 26.04. u 14h – Seminar „Hair Style by Unitech“
5. Nedelja 26.04. u 16h – Promocija knjige „Studija mode“ dr Ive Jestratijević
6. Ponedeljak 27.04. u 11h – Seminar „Fashion Engineering School Belgrade“

Ulaznice za SFW događaj mogu se kupiti svim poslovnicama Gigs Tix-a, kao i na sajtu www.gigstix.com. A ako ste slučajno pomislili da Žene i Vino, kao uostalom i cela vinska scena Srbije, nemaju nikakve veze sa modom, grdno ste se prevarili. Izbor najboljih vinarija koje će imati priliku da svoja vina predstave VIP gostima nedelje mode je u toku, a Novi Sad već diše u ritmu koraka sa modne piste…