Modni April U Beogradu

U poslednjoj nedelji aprila, u Beogradu je po 37. put održana nedelja mode pod nazivom Black ‘n’ Easy Fashion Week u organizaciji Modnog studia Click. Nedelju mode svečano je otvorila začetnica srpskog modelinga, žena čije je srednje ime glamur, uspeh i kvalitet, Tamara Bakić. U hotelu Metropol Palace, beogradskoj publici prvo se pretstavila kuća XYZ, dok se nastavak večeri pretvorio u pravi muzički spektakl kada se na pisti pojavila Tijana Dapčević. Njen performans propraćen je plesačima i, u skladu sa dogadjajem, modelima Boška Jakovljevića koji je kreirao liniju muških odela za kuću Martini Vesto pod nazivom Belive in BiLive.

Kao deo kreativne industrije, BFW je ostao dosledan i nastavio da se zalaže za samostalne mlade umetnike i još neafirmisane dizajnere. I ovoga puta, izlaze iz okvira i isključivo odevne sfere, te u svoje polje delovanja uključuju i edukativne programe, razne umetničke galerije, modne vinjete i promocije knjiga.

Black 'n' Easy Fashion Week

Pored predstavljanja novih dizajnera i kolekcije za proleće/leto 2015. kuće UGG Australia, ove nedelje, biran je i srpski pretstavnik na London Fashion Weeku.

Ponedeljak je bio rezervisan za revije autorske mode, gde su se po izboru kolektiva BFW-a publici predstavili modeli Jovane Marković i Aleksandre Lalić, a odmah zatim i Tamare Jarić i Sonje Jocić koje su publiku oduševile svojim kreacijama koje su odlikovale jednostavnost, efektnost i neverovatan sklop materijala. Prisutni nisu ostali ravnodušni ni nakon revije Marka Mitanovskog, našeg pretstavnika na London Fashion Weeku 2009. godine, koji je tamošnje ljubitelje mode zasenio svojim ekstravagantnim kreacijama i Ane Ljubinković, od kojih se ništa drugo i nije očekivalo sem da nas ostave bez daha.

Naravno, neizostavan deo svake nedelje mode jesu poznate ličnosti koje su i ovoga puta punile prve redove. Revije su sa uživanjem posmatrali nemački ambasador Njegova Ekselencija Hajnc Vilhelm, čuvena kreatorka Verica Rakočević sa suprugom, Svetlana Ražnatović, Jugoslav Pantelić, Lena Bogdanović, Vesna Jugović, Jelena i Žika iz Zane, Olivera Kovačević, Ana Stanić, Luna Lu, Zorana Jovanović, Jelena Gavrilović i mnogi drugi.

Black 'n' Easy Fashion Week

Modni studio Click, organizator i začetnik Beogradske nedelje mode, na čelu sa idejnim tvorcem i autorom projekta Nenadom Radujevićem, svoj posao obavio je vrhunski, kao i svaki put do sada. Važno je napomenuti da Click daje veliki doprinos i učešće u modnom i kulturnom životu Beograda. Zahvaljujući Fashion Weeku, domaći kreatori imaju prostor za prikazivanje svojih kolekcija, mladi talenti – sigurnu šansu da naprave prvi korak u realni svet mode i da se predstave najširoj modnoj javnosti, mediji – atraktivan i glamurozan događaj, publika – sedam dana lepote i uzbuđenja, a Beograd – manifestaciju koja obogaćuje, te daje posebnu notu i dah glamura svetske metropole.