Domaine Lepovo Rosé – novo vino za vrele letnje dane

Na tržište Srbije, nedavno je plasirano vino Domaine Lepovo Rosé.

Reč je o savršeno uravnoteženoj kupaži od dve sorte visokokvalitetnih vina – Grenach Noir i Merlot. Ovo moćno vino, jedinstvenog karaktera kreirao je svetski poznati enolog Filip Kambi. „Da bi se postigao izuzetan kvalitet vina pažljivo se birao svaki grozd i smanjivao se prinos po hektaru, čime se omogućila maksimalna koncentracija minerala i veliki sadržaj šećera u zrnu što je rezultiralo visokim procentom alkohola u vinu od 13 %“, istakao je Marko Stojaković, glavni tehnolog vinarije prezentujući ovu etiketu stručnoj javnosti na zatvorenoj degustaciji.

Domaine Lepovo Rosé dobio je i novu ambalažu, a vino se odlikuje svetlom bojom lososa i bogatom aromom maline, divlje jagode, breskve, dinje i grejpa, uz mirisne note belog bibera. Ovo vino je suvo, srednjeg tela, elegantne i sveže završnice.

[row][column size=’1/3′][/column]

[column size=’2/3′]

Domaine Lepovo Rosé je deo portfolija male butik vinarije Domaine Lepovo koja se nalazi unutar samog poseda. Domaine Lepovo Rosé dostupno je u ograničenoj seriji od oko 6.600 flaša berbe iz 2018-te godine.

Od skoro, Domaine Lepovo se nalazi u premium vinskoj liniji nove brend – platforme Tikveš Chateaux & Domaines u okviru koje su Bela Voda, Barovo i francuska vinarija ,,Château de Gourdon” koja je od nedavno postala deo vinarije ,,Tikveš “. Sva vina su premijum kvaliteta sa zaštićenim geografskim poreklom i proizvode se u ograničenim količinama.

[/column]

[/row]